Eveniment festiv

A fost o seară foarte frumoasa prin care am aratat lucrurile facute pe parcursul anului 2015 la programul Multimedia Pregătire pentru Viață, mă bucur că am reușit să transmitem mesajul nostru către invitații prezenți în sală!

www.multimedia.canbv.ro

Material realizat de Daniel Isaila.

Mulțumesc Dorin Raul pentru foto!
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=KnOgbAO5K8s]

Vernisaj expoziție de fotografie “Un pic din Săcele”

expozitie-MPV-2015

Grupul de tineri participanți în proiectul “Multimedia-Pregătire pentru Viață” alături de echipa de training, vă invită la vernisajul expoziției de fotografie “Un pic din Săcele”, în data de 6 mai, ora 17:00. Evenimentul va avea loc la Centrul de zi pentru copii din Săcele, aflat pe Str. George Moroianu, nr. 17 (accesul în clădire fiind prin Str. Petofi Sandor, lângă Tipografia DiszTipo).

Expoziția include fotografii realizate de elevi ai claselor a IX-a de la liceele din Săcele, având ca temă promovarea zonelor favorite din comunitate, astfel s-au surprins imagini din cartierele săcelene, peisaje, clădiri, străzi dar și membri ai familiei. Pe parcursul lunii aprilie 2015 în proiectul “Multimedia – Pregătire pentru Viață“ s-a derulat modulul Foto în care participanții au învățat să utilizeze aparatul de fotografiat și au lucrat individual acasă.

Expoziția rămâne deschisă publicului în perioada 6 – 13 mai, între orele 9:00-17:00, în sala de spectacole a Centrului de Zi, Săcele.

Evenimentul este organizat în cadrul proiectului “Multimedia-Pregătire pentru Viață”, proiect inițiat de Rețeaua CAN Brașov, în parteneriat cu Fundația FAST, Inspectoratul Școlar Județean Brașov, Liceul Tehnologic “Victor Jinga”, Liceul Teoretic “George Moroianu”, Liceul Teoretic “Zajzoni Rab Istvan” și susținut în cadrul Parteneriatului pentru Romi al Fundației ERSTE.

www.canbv.ro; www.multimedia.canbv.ro; www.facebook.com/ReteauaCANBrasov

Gala Supervoluntarilor care dau bine!

10710479_879939825357101_6414507527420295333_o

Concluzia după Gala Supervoluntarilor 2014 din Brașov editia a VI-a, a fost că nu contează cât de mult te implici în comunitate, atâta timp cât nu dai bine la presă, public sau numele tău nu stărmeste interes în fața jurului, etc.

Chiar dacă după cum scrie și în regulament, contează foarte mult implicarea din anul curent (2014), se pare că nu este suficient…

O să revin peste 5 ani cu toate orele de voluntariat facute anterior…până atunci poate birocrația și lipsa interesului de a da bine o să dispară…

Felicitări tuturor care fac voluntariat și continuă să facă asta!

Lansarea Filmul de scurtmetraj “Fericire? Simplu!”

1274998_775591655820628_7252396259975050405_o

Elevii claselor a X-a de la liceele din Municipiul Săcele alături de echipa de training a proiectului “Multimedia-Pregătire pentru Viață” vă invită să participați la o expoziție foto-video ce include și lansarea filmului de scurt metraj “Fericire? Simplu!”. Această acțiune marchează încheierea unui an de activitate a proiectului și promovează abilitățile tinerilor din comunitatea interetnică locală.

Evenimentul va avea loc în data de 28 noiembrie 2014, ora 17:00 la Centrul de Zi pentru copii și tineri din Săcele, centru administrat de Fundația FAST în parteneriat cu Primăria municipiului Săcele.

– Filmul de scurt metraj “Fericire? Simplu!” a fost realizat în întregime de elevii participanți în proiect care s-au ocupat de filmarea sceneor, iar la montaj au contribuit și trainerii cu ajutorul lor. Tematica acestuia încurajează oamenii să caute fericirea în lucrurile mărunte și confirmă faptul că posesiile materiale nu sunt cele mai importante pentru a fi fericit!

– În cadrul expoziției, publicul va putea viziona materiale video de promovare realizate de elevi și va avea ocazia să admire fotografii ce prezintă bucăți din viețile tinerilor.

Anul 2014 a fost un an plin de activități și evenimente pentru noi! Am pregătit cu elevii (aboslvenți ai clasei a IX-a) o expoziție foto și am organizat sesiuni de prezentare în liceele din Săcele. Lansarea filmului de scurt metraj din cadrul expoziției foto-video de final de an reprezintă al treilea eveniment public până în prezent.

Pe parcursul anului 2014 am implementat curricula multimedia care a cuprins diferite modulede training: Windows, Internet, Foto, Video, Blog, Film, precum și cursuri de pregătire profesională pentru un loc de muncă, educație pentru viața de familie și limba engleză – noțiuni de bază. Pe lângă acestea, s-au organizat lunar întâlniri de grup cu jocuri socio-educative și de echipă, ieșiri în natură, vizite turistice, seri de film și excursii. Mulțumim partenerilor noștri și mai ales voluntarilor care ne-au sprijin în derularea activităților!

Fotografii, articole și materiale video se regăsesc pe site-ul www.multimedia.canbv.ro.

Persoana de contact: Ruxandra Oprică – contact@canbv.ro

www.canbv.ro ; www.multimedia.canbv.ro ; www.facebook.com/ReteauaCANBrasov

Expoziția foto-video face parte din proiectul “Multimedia-Pregătire pentru Viață”, proiect susținut de Fundația ERSTE și implementat de Rețeaua CAN Brașov în parteneriat cu Fundația FAST, Inspectoratul Școlar Județean Brașov, Liceul Tehnologic “Victor Jinga”, Liceul Teoretic “George Moroianu”, Liceul “Zajzoni Rab Istvan” și Krogan Inventiv SRL.

Romania

Mă tot uit prin jur și observ că toată lumea se laudă acum că fac sau că au facut multe pentru minunata noastră tară România. In acelaș timp mă gândesc de ce vreau și vor tinerii să plece din România și de ce susțin mereu că vor o țară ca afară? Cred că nu este suficient să primim informații că am atras, am accesat, am cheltuit N milioane, miliarde de euro de la UE iar apoi să susțină că ridicăm România, impotriva sărăciei și a corupției, alege nemțește sau chiar mândri că suntem români etc.

Mă gândesc unde este oare creșterea economică de care tot se vorbește, unde sunt locurile de muncă având în vedere că tot mai mulți șomeri apar…

Oricum, eu mă bucur și chiar sunt mândru că România este o țară frumoasă, cu peisaje superbe și bogată din punct de vedere al reusurselor naturale, păcat că nu profităm de aceste lucruri…

1234

Sentimente de toamna

Dacă în urmă cu o lună de zile, ziua de 13 mi-a adus un ghinion, iată că acum în jurul zilei de 13 am trăit una din cele mai frumoase momente din viața mea, luat prin surprindere am avut parte de o zi draguță de toamnă însorită până la un moment al zilei după care și-au făcut apariția 3482 picături de ploaie urmată de 483 raze de soare toate fiind simțite pe o păturică în plină natură cu un contrast puternic de toamnă până când picăturile de ploaie au început să se înmulțească tot mai mult.

Concluzia acestei minunate zile de toamnă a dus la completarea „cutiuței” cu sentimente.

Multumesc!

DSC_8641_resize1_resize

DSC_8645_resize1_resize

DSC_8652_resize1_resize